SCHWENK ostis Betoonimeistri enamusosaluse

01 / 02 / 2023

Eesti kaubabetoonitootja AS Betoonimeister aktsionärid  ja Saksamaa ehitusmaterjalide kontsern SCHWENK allkirjastasid lepingu, millega viimane omandas Betoonimeistris 65,7% osaluse. Tehingu hinda osapooled ei avalikusta.

Betoonimeistri juht Kalle Suitslepp ütles, et uus enamusaktsionär on pikaajalise kogemusega Saksamaa tsemendi ja betoonitootja, kelle lisandumine  toob ettevõttesse juurde oskusteavet. “Sellest võidavad eelkõige meie kliendid,” kinnitas Suitslepp lisades, et töötajatele omanikuvahetus mingeid muutusi ei too. “Igapäevatöö ja juhtimine ei muutu, kõik senised lepingud jäävad kehtima. Betoonimeistri praegune tehing ei ole seotud ehitusturu langusega, vaid senise suuraktsionäri otsusega väljuda betooniärist ja keskenduda teistele valdkondadele.” Ostu-müügi hinda tehingu osalised Suitslepa sõnul ei  avalda.

Tehingu sõlmimise kiitis eelnevalt heaks Konkurentsiamet. SCHWENK grupp tarnib ka edaspidi tsementi kõigile oma Eesti klientidele õiglastel tingimustel ja vastavalt kehtivatele lepingutele.

Praegusest majandusolukorrast rääkides tõdes Betoonimeistri juht, et kaubabetooniturg sõltub üheselt ehitusturu seisust. “2023 tuleb väga keeruline aasta. Võrreldes eelmise aastaga mahud kindlasti vähenevad, eriti esimesel poolaastal. Kõikides ehitussektorites on uute projektide alustamisel hoogu maha võetud, arendajad ootavad olude selginemist – mida teevad energiahinnad ja euribor, millisteks kujunevad pankade laenutingimused. Hooneehitusest läheb mõnevõrra paremini taristuobjektidel – energiakiriisi leevendamiseks on arendajad rajamas uusi tuuleparke, jätkub Rail Balticu objektide ehitus,” rääkis Kalle Suitslepp. “Seega on konkurentsieelis neil betoonitootjatel, kes saavad täita tellimusi terve Eesti piires.”  

AS Betoonimeister on Eesti suurim kaubabetoonitootja, kes transpordib ja pumpab erinevaid betoonisegusid ehitusobjektidele kõikjal üle Eesti. Ettevõte opereerib kokku kuue tehasega, mis asuvad Tallinnas, Tartus, Jõhvis, Tapal ja Pärnus. Betoonimeistri 2022. aasta käive ulatus 30 miljoni euroni ning ettevõttes töötab  ligi 100 betooniala spetsialisti.

1874. aastal asutatud SCHWENK on väärika ajalooga Saksamaa pereettevõte, mis on praeguseks kasvanud üheks oma tööstusharu uuenduslikumaks ja kaasaegsemaks kontserniks. Alates 2019. aastast tegutseb ettevõte Põhjamaade ja Baltikumi turgudel, kus pakub tsemendi, kaubabetooni ja  täitematerjalide  lahendusi.

Kuidas talvel betoonitöödelt kokku hoida ja vigu vältida?

Talvised madalad temperatuurid teevad betoonitööd väljakutsuvaks. Seepärast saavad betooni kvaliteedi…

Loe edasi

SCHWENK ostis Betoonimeistri enamusosaluse

Eesti kaubabetoonitootja AS Betoonimeister aktsionärid  ja Saksamaa ehitusmaterjalide kontsern SCHWENK…

Loe edasi