Korvpalliväljakute uuendamise konkurssi võitjad on selgunud

14 / 06 / 2023

Betoonimeister kutsus maikuu jooksul võtma kõiki korvpallisõpru osa kodukoha kossuväljaku uuendamise konkursist “Väljakuta pole kossu“. Nüüd on konkursi võitjad välja valitud ning pärast ettevalmistuste lõppu saavad uue betoonkatte Sooru, Rõuge, Orissaare, Tuhalaane, Vinni ja Saku korvpalliväljakud.

Korvpalli väljakute uuendamise konkursile tuli taotlusi 13 maakonnast üle Eesti. Kokku 37 taotlust 33 erinevast asukohast, näiteks Tallinnast, Saaremaalt, Ida-Virumaalt, aga ka Valga- ja Võrumaalt.

Betoonimeistri kvaliteedijuhi Lauri Labe sõnul oli tore näha nii palju ettevõtlikke omavalitsusi ja kogukondi, kes oma kodukoha korvpallimängu tingimuste parandamiseks initsiatiivi võtsid. „Huvi tänavakorvpalli ja kohalike sportimisvõimaluste parandamiseks on paljudes piirkondades suur ning mul on väga hea meel, et Betoonimeister saab väljakuid uuendades korvpalli mängimisele uue hoo anda tervelt kuues asukohas,“ selgitas Labe ning lisas, et aktiivse osavõtu tõttu otsustas ettevõtte esialgse viie asemel toetada kuue väljaku uuendamist.

“Loodan, et Betoonimeistri algatatud initsiatiiv motiveerib ka teisi oma kodukoha kossuplatsi üle vaatama, sest kunagisest suvisest tänavakorvpallist on tänaseks välja kasvanud ametlik olümpiaala ehk 3×3 korvpall,” sõnas Eesti Korvpalliliidu 3×3 meistrivõistluste projektijuht Reigo Kimmel. Tema sõnul on korvpall üks populaarsemaid spordialasid Eestis ning kuigi üle Eesti on rohkem kui tuhat korvpalliväljakut, on paljude seisukord äärmiselt kehv.

Üheks konkursi võitjaks valiti Orissaarde Illiku laiule plaanitav korvpalliväljak. Konkursile taotluse esitanud kohaliku elu edendaja ja Saaremaal muusikafestivali I Land Sound eestvedaja Paap Uspenski sõnul saavad Orissaarest tuule tiibadesse paljud noored korvpallurid, seda tänu edumeelsetele ja tegusatele treeneritele ja heade võimalustega spordihoonele. Lisaks on korvpalliõpe ka üks kohaliku gümnaasiumi valikainetest. „Tasapisi paranevad sportimistingimused ka väljaspool spordihoonet, kuid Ida-Saaremaa kohalike ja paljude turistide populaarseimas vabaaja veetmise kohas, Illiku laiul, puuduvad igasugused võimalused korvpalli mängimiseks. Korvpalliväljak mere ääres looks noortele uue aktiivse tegevuse, annaks lisaväljundi paljudele laagritele ja sündmustele, mis siin toimuvad ning oleks kahtlemata Orissaare noorte korvpalliarengu tugev taganttõukaja,“ põhjendab Uspenski korvpalliväljaku rajamist unikaalsesse asukohta, kus meri paistab pea igast ilmakaarest.

Teise konkursi võitja – Viljandimaa Tuhalaane küla korvpalliväljakut katab 1988. aastal maha pandud asfalt, mis on praeguseks lagunenud, niisamuti korvikonstruktsioonid. Külavanema Enn Sarve sõnul on väljaku uuendamine kauaaegne soov, kuid senini pole selleks leitud vahendeid. „Korraldame kogukonnaüritusi ning Mulgi valla külade päeva, kus muude spordivõistluste raames tahaksime viia läbi ka 3×3 korvpalliturniiri. Värske väljak tooks kindlasti juurde ka uusi spordihuvilisi,“ usub Sarv.

Betoonimeister on korvpalli toetamisega seotud juba mitmeid aastaid ning tänaseks paiknevad tehased viies asukohas üle Eesti selliselt, et betoonisegusid on võimalik transportida pea kõikjale. Seepärast otsustas ettevõte liikumisaastal oma tegevusala ja korvpalli toetamise huvid ühendada ning korvpalli mängimise tingimusi parandada.

Tahad koduõues kossu mängida? 5 sammu korvpalliplatsi rajamiseks

Korvpalliväljaku rajamine pole raketiteadus, kuid päris asjatundmatult asjaga pihta hakata…

Loe edasi

Korvpalliväljakute uuendamise konkurssi võitjad on selgunud

Betoonimeister kutsus maikuu jooksul võtma kõiki korvpallisõpru osa kodukoha kossuväljaku…

Loe edasi